loading...

Защо не можеш да намериш любовта

1.Идеализираш връзката си

Всеки човек има своя собствена идея за перфектната връзка – някой може да е бил вдъхновен от романтичен филм, а друг от книга. Но мечтата на всички е една и съща – тези любовни истории да се сбъднат. За съжаление, илюзиите понякога се смазват от реалността, както често се случва с Бриджит Джоунс. Няма такова нещо като идеална връзка и няма перфектни двойки. Трябва да разбереш, че партньорът ти е истински човек, а не герой от книга. Разбери, че той може да прави грешки точно като всеки друг.

2.Нямаш самоуважение

Уважението към себе си и другите хора е в основата на всяка връзка, включително романтичната. Може ли наистина да обичаш човек, който не уважава себе си? Тази връзка най-вероятно ще се основава на чувство за вина и няма е добра за нито един от партньорите. Героинята на Кейт Уинслет във „Ваканцията“ беше влюбена в човек, който я използва заради лоялността и таланта ѝ. Всичко се променя, когато твърдо решава да се отърве от любовната си зависимост. Тя промени средата си, хората около себе си, откри нови интереси и намери нова любов. В началото трябва да намериш собствена вътрешна подкрепа, за да си помогнеш, когато си тъжна и депресирана. Това могат да бъдат твоите постижения, хобита, знания или ръководни принципи – всичко, което е важно за теб и всичко, което ти помага да видиш собствената си стойност. Не позволявай на никого да се съмнява в това колко си важна.

3.Нарушаваш личното пространство на другия

Някои смятат, че манипулационните техники могат да помогнат да поправиш връзката. Но никой не обича да бъде манипулиран, или дори по-лошо – някой да се опита да ни промени. Героинята на Розамунд Пайк в „Не казвай сбогом“ искаше да накаже съпруга си за изневярата му, като го прави своя марионетка, принуждавайки го да се справя с все повече предизвикателства. Разбира се, след това осъзна, че любовта и доверието на съпруга ѝ са изчезнали и че той се страхува за собствения си живот. Във всяка връзка трябва да се действа в определени граници. Те приключват там, където започват границите на други хора. Ако не харесваш поведението на партньора си и той е наясно с това, но все пак не иска да промени нищо, трябва да направиш избор – да останеш с него или да си тръгнеш. Да променяш човек, който не иска да се промени, е невъзможно.

4.Не можеш да прощаваш

Всеки прави грешки, вероятно ти също. Но понякога, когато правиш грешка, не можеш да спечелиш доверие, дори когато си напълно сигурна, че това никога няма да се повтори. Често сме твърде строги, когато съдим другите, но не сме достатъчно строги, когато оценяваме себе си. На Рейчъл от „Приятели“ ѝ беше много трудно да прости изневярата на Рос. Те се привличаха през всички сезони, но едва след почти 10 години си простиха и се събраха отново. Не се опитвай да се насилваш да приемаш нещата, с които не си съгласна, но в същото време би било полезно да се въздържаш от осъждане. Дори ако се чувстваш изключително оскърбена от това, което другият е направил, ако си инвестирала във връзката, му дай още един шанс.

5.Не си готова за връзка

Свикнали сме да възприемаме любовта като безкрайно щастие и радост. Понякога обаче е по-важно хората да се справят с по-неотложни проблеми преди изграждането на връзка. Това е една от идеите във филма „Моята разходка в дивото“, който се основава на автобиографията на Черил Стрейд. Едно момиче изминава само 1800 километра, за да преодолее развода си, загубата на майка си и да намери мир със себе си. След това се омъжва на същото място, където завършва пътя. Понякога просто трябва да бъдеш сама, за да можеш да поправиш грешките и да намериш щастие, особено преди да започнеш отново връзка. Това понякога може да е по-добре, отколкото да се опираш на рамото на някого, когато ти е трудно. Така развиваш волята си.

6.Съсредоточена си върху себе си

loading...

Егоизмът се смята за една от основните причини, поради които връзката се разпада. Ако човек мисли само за себе си и за собствените си нужди, това наистина може да убие любовта. Дори ако този човек мисли, че прави нещо добро и за двамата. Единствената причина, поради която поведението на момичето в „Как да разкараш гаджето за 10 дни“ не отблъсна момчето, беше защото то се опитваше да спечели залог и да запази връзката им възможно най-дълго. Всъщност той се влюби в нея, след като тя забрави за „желанията си“ и стана нормален човек. Егоистичните хора трябва да разберат, че светът не се върти около тях, особено ако искат успешна връзка.