loading...

12 емоджита, които сме използвали напълно погрешно

Хората се отнасят към емоджитата по различен начин – от една страна, те помагат да се изразят почти всякакви чувства без много думи, но от друга, понякога в крайна сметка не получаваме гледната точка или емоцията, която човекът, с когото говорим, се опитва да ни предаде. Единственото, което е ясно – тези уникални снимки са станали част от нашия живот. Вярваме, че усмивките и другите символи, изразяващи емоции, са голяма част от интернет културата и ще бъде полезно да се научим да ги разбираме правилно. Галерията ни откроява тайните значения на най-противоречивите емоджита, които все още остават загадка за мнозина.

Много потребители погрешно смятат, че това емоджи символизира молитва. Всъщност това е жестът, който японците използват, за да поискат прошка. Нещо повече, според американското обяснение означава „дай пет!“

На пръв поглед може да си помислите, че това емоджи означава целувка. Но това е просто подсвиркване. Лесно е да го объркате със същото емоджи, което има сърце до него, а то всъщност символизира целувка.

Това не е обикновена розова панделка, а символът за борба с рака, но по-познатият знак изглежда малко по-различно. При широко приложение това емоджи се използва като символ на щастливи събития.

Това емоджи не само символизира желание да насочите вниманието на човека, с когото си пишете към нещата, написани по-долу, но също така е знак и за това, че не се чувствате добре.

Юмрукът, насочен надясно е знак за уважение и поздравления.

Това не е жълта ряпа, както може да си мислите, а печен сладък картоф, известен като yaki-imo в Япония.

loading...

Това емоджи символизира японско ястие, наречено камабоко . Също може да символизира знака @ на имейл.

Това емоджи идва от комикси, където означава „Бам!“. Когато се използва в чатове, означава, че човекът, с когото си пишете е изгубил самообладание или е преминал границата.

Свикнали сме да мислим, че червеният кръст означава забрана. Но освен това, това емоджи може да символизира и целувка в английски чат.

Това емоджи представлява маската на „Tengu“ – демон от японската митология. „Да станете Tengu“ означава да демонстрирате арогантност и самодоволство и това е начин да намекнете на човека, с когото с пишете, че става арогантен.

Може да изглежда, че това емоджи символизира нещо лошо, но всъщност има напълно противоположно значение. Показва японското чудовище, Namahage, което прогонва злите духове.

Съкращението NG е интерпретирано по различни начини, но не се отнася за момичета или момчета и дори няма нищо, свързано с фамилното име Nguyen. Всъщност означава нещо недобро – в азиатските страни този израз често е съкратен до 2 букви. А вие кои други емоджита бихте включили в тази компилация?