loading...

7 типа поведение, с които проваляш връзката си

Когато във връзката възникне проблем, сме склонни да обвиняваме партньора. Но истината е, че са нужни двама, за да бъде изградена тя. Невъзможно е само един да поема цялата вина. Ето и кои са най-често срещаните типа поведение, които провалят всяка връзка.

Пристрастени сте към техниката

Ако смартфонът ви е ваш постоянен спътник, то това може да се нарече пристрастяване, което се отразява пагубно на връзката. Опитайте се да замените „умното“ устройство с книга или приятен разговор.

Връзката ви не е приоритет

Работният ви ден е много натоварен, но той не бива да заема целия ви живот. Не забравяйте, че имате личен живот, който също се нуждае от вашето внимание.

Не подкрепяте партньора

Често забравяте обикновени думи, като например „благодаря“, а партньорът ви има нужда да ги чуе. Не приемайте всеки жест от страна на вашата половинка за даденост, защото всеки се нуждае от мили и окуражаващи думи.

Разговаряте като непознати

Когато двама души имат връзка, те трябва да разговарят напълно свободно. Задавайте повече въпроси и покажете, че наистина се интересувате от отговорите на половинката.

loading...

Ядосвате се за дреболии

Не се опитвайте да промените любимия човек. Причината да се влюби в него са именно чудатостите му. Има и по-лесен начин да накарате партньора си да не си разхвърля чорапите навсякъде – просто му кажете, че за прането има отредено място. А ако той продължи да не го спазва и чистите му чорапи свършат, ще схване намека.

Не можете да разговаряте спокойно

Опитайте се да разрешите възникналите проблеми заедно. Обсъдете проблема предварително, за да не се стигне до голям конфликт. А ако се разгорещите прекалено много в спора, просто излезте за малко от стаята, за да се успокоите.

Нямате доверие на партньора

За да бъде връзката ви стабилна, е необходимо да има доверие помежду ви. Не искайте половинката ви да ви дава подробен отчет къде е, с кого се е срещнал и какво е правил.