loading...

8 най-важни неща, които показват, че нещо с връзката ти не е наред

След раздяла обикновено започваме да мислим и да се опитваме да разберем защо се е случила. Можем да обвиняваме себе си, партньора си или обстоятелствата.

Но е по-добре да анализираме ситуацията и да разберем дали и двамата сме били готови да изградим сериозна връзка. Събрахме 8 характеристики на сериозните и дълготрайни отношения.

Готова ли си за тест?

Когато връзката ти е здрава, постоянно се усъвършенстваш. Може да намериш нови приятели, да получиш по-добра работа и да изградиш кариерата си.

Твоят любим винаги ще те подкрепя, не завижда на постиженията ти и не твърди, че прекарваш цялото си време на работа и не му обръщаш внимание.

Ако взаимоотношенията ви са незрели, ще забележиш, че имаш по-малко приятели, кариерата ти не върви добре, а животът ти е посветен на партньора ти и на неговите интереси.

Едно от основните правила на връзките гласи, че трябва да приемаме партньора си такъв, какъвто е. Разбира се, може да повярваш, че можеш да го промениш или да повлияеш на възгледите му, но не трябва да го принуждаваш да се поддава на волята ти.

Първо, тези опити обикновено водят до спорове. Второ, ако си се влюбила в този човек с неговите навици и недостатъци, това означава, че си разбрала с какво ще трябва да се примириш.

Човекът, който наистина те обича, винаги ще подкрепя всичките ти луди и дори нелепи идеи, не защото трябва, а защото споделя твоите интереси. Двамата действате като един механизъм и не ви интересува какво мислят другите.

loading...

Не трябва да се чувстваш неудобно с партньора си. Ако си развълнувана да си с него днес и си готова да се разделиш с него утре, е време да анализираш връзката си.

Бурята от емоции и нестабилността показват, че връзката ти е незряла.

Партньорите в зряла връзка знаят, че се обичат и се чувстват добре заедно. Ако половинката ти или ти се нуждаете от факти, доказващи любовта ви, това означава, че някой от вас има съмнения относно искреността на вашата връзка.

Един ден тези малки съмнения могат да се превърнат в огромни празнини между теб и любимия ти.

Зрялата връзка е тази между двама възрастни, когато нито един от тях не се опитва да компенсира собствените си недостатъци, като използва другия.

Ако връзката се основава на желанието на един от тях да обиди или омаловажи партньора си, отношенията ви няма да бъдат дълготрайни и щастливи.

Всички двойки се сблъскват с проблеми от време на време. Тези въпроси могат да бъдат свързани или с двамата, или с един от партньорите.

Но в една силна връзка, проблемите само правят любовта по-силна. Партньорите никога не се обвиняват взаимно, те просто преодоляват всички трудности заедно. Ако усложненията предизвикват само конфликти, е време да помислите дали вашата връзка е силна и зряла или не.

Ревността е една от най-честите причини за раздяла. Ако ти и партньорът ти сте уверени и си вярвате, няма да контролирате всяка стъпка и съобщение.

Дори повърхностният флирт няма да предизвика спор. Но е по-добре да бъдем по-реалистични, когато става въпрос за големи лъжи – подобно на това, че половинката ти винаги остава на работа заради „официални срещи“ и не ти обръща достатъчно внимание.

Нещо повече, ако е студен и отдалечен от теб, е време да помислиш за връзката си и да се опиташ да разбереш дали любимият ти наистина те обича.

Една от най-важните характеристики на зрелите взаимоотношения е способността на двойката да споделя любовта. Ако си уверена и не искаш да нараниш партньора си, ще споделиш това красиво чувство с него. Понякога в началото имаш нужда от любов и искаш приятелят ти да я споделя постоянно с теб.

В този случай трябва да разбереш, че ще трябва да работиш усилено върху връзката си. В противен случай не си готова за нея в момента.