loading...

8 неща, които отблъскват мъжете

Сигурно имате приятелка (а може би самата вие сте такава?), която е интелигентна и чаровна, но изобщо не ѝ върви в любовта, а мъжете по-скоро бягат от нея, отколкото да проявяват интерес – нещо, което вие изобщо не можете да си обясните.

Е, специално за такива ситуации ви представяме 8 неща, които мъжете намират за НЕпривлекателни и които могат да се окажат причината някоя жена да е вечно сама.

1.Ако изглежда раздразнителна и кисела

Социологът Джес Карбино е провела проучване върху поведението на хората в мрежите за запознанства. Оказва се, че на снимките си много жени се опитват да подражават на моделите, които виждат на кориците на модните списания. Затова лицата им изглеждат студени, горди, арогантни и дистанцирани. Тези изражения са чудесни за висшата мода, но не и за сайтовете за запознанства, защото мъжете предпочитат усмихнати и открити жени, които дори изглеждат леко срамежливо.

2.Ако твърде много държи да се омъжи

Ако жената бърза да се омъжи, това би уплашило и мъж, който по принцип иска да създаде семейство. Когато единствената цел на една жена е бракът, тя още на първата среща започва да преценява дали мъжът срещу нея е подходящ за съпруг, а не се наслаждава на това просто да бъдат заедно. Мъжете обаче признават, че започват да възприемат половинките си като бъдещи съпруги едва след време, когато се уверят, че жената до тях им подхожда. А онези, които след няколко месеца връзка вече говорят за брак, им изглеждат отчаяни.

3.Ако усложнява нещата излишно

Много жени обичат да драматизират и се хвалят, че „четат между редовете“, когато там няма нищо за четене. По този параграф се различават от повечето мъже, които са директни и обикновено нямат някакви задни мисли или пъклени планове, които жената срещу тях трябва да прозре. Логично, много мъже се дразнят на жени, които извъртат думите им или търсят под вола теле, а непрестанните драми съсипват всяка връзка.

4.Ако не може да обича мъжкото в тях

loading...

Мъжете и жените невинаги говорят на един и същ любовен език. Психолозите са убедени, че мъжете искат да получават уважение от половинката си, а жените ценят вниманието и романтичните жестове. Повечето мъже не биха се зарадвали, ако им подарите плюшено меченце, но със сигурност ще се зарадват на любимата им бира. От друга страна, те се чувстват обичани, ако се вслушвате в мнението им, ако им благодарите за положените усилия и ако ги хвалите за добре свършената работа.

5.Когато иска много, но не дава нищо

Сякаш социалните норми са по-сурови към жените, отколкото към мъжете, но в същото време изискванията са по-високи към мъжете. От тях се очаква да печелят повече пари, за да издържат семейството си, да имат кола, апартамент, да са силни и да държат живота си под контрол. Жените пък имат готов списък с изисквания към партньора си, но често не се замислят какво могат да му дадат в замяна. Дори и най-милият мъж на света би зарязал жена, която иска много, но не дава нищо в замяна.

6.Когато не се грижи за външния си вид

Разбира се, че характерът и интелигентността са по-важни за една връзка, отколкото е красотата, но външният вид е първото, което всички забелязваме. Според проучванията повечето мъже харесват жени, които изглеждат стилно и се усмихват често, без да изглеждат твърде изкуствено. Занемареният външен вид определено не е привлекателен, но много мъже биха казали, че и изкуствените мигли, напомпаните устни и тоновете грим също не са никак секси.

7.Ако живее в свой измислен свят

Холивудските филми, романтичните романи и дори анимациите на „Дисни“ леко са ни размътили главата. Клишетата, които ще откриете в подобни истории, рядко отговарят на действителността и много жени се разочароват твърде бързо от половинките си само защото не са като Чаровния принц. Това не означава, че жената не трябва да има стандарти, но перфектни хора няма.

8.Когато тя решава абсолютно всичко

Много жени днес искат да бъдат „силни и независими“ и да се опълчат на остарелите разбирания, затова никога не искат да проявяват слабост и държат те да дърпат конците на връзката си. Но малко мъже се радват да бъдат под чехъл. Те също искат да бъдат уважавани и мнението им да бъде зачитано, затова жените командири не са особено привлекателни в техните очи.